Informatie over uitvaartverzekeringen

Uitvaartverzekeringen

Met een uitvaartverzekering, ook wel begrafenisverzekering genoemd,  kun je je verzekeren voor jouw uitvaart. Een uitvaart kost al snel ANG 8.000,- en is dus erg kostbaar. Wanneer je dit niet zelf kunt of wilt betalen, kan het verstandig zijn om een uitvaartverzekering af te sluiten. Zo zorg je ervoor dat je je nabestaanden niet met hoge kosten achterlaat. 

Bij het afsluiten van de verzekering spreek je af welk bedrag of welke diensten er worden uitgekeerd of geleverd bij jouw overlijden. Dit afgesproken bedrag kan bij sommige verzekeraars hoger worden door optierecht, winstdeling of indexering. 

Hoewel overlijden geen prettig onderwerp is, is het toch goed om hier even bij stil te staan. Bij een sterfgeval is er toch een aanzienlijk bedrag nodig voor de uitvaartverzorging. U hebt uw eigen wensen. U bepaalt de inrichting van uw auto, de reisbestemmingen in uw vakantie.

Wellicht hebt u ook wensen ten aanzien van uw uitvaart en wilt u dat alles goed geregeld is. Graag leggen we u uit wat de kapitaal uitvaartverzekering inhoudt. Bij deze vorm uitvaartverzekering keert de verzekeraar een kapitaal (geldbedrag) uit aan de nabestaanden waarmee de uitvaart kan worden bekostigd.

Kenmerken

  • Nabestaanden hebben volledige vrijheid over het te besteden bedrag. Dit bedrag hoeft niet verplicht te worden besteed aan de uitvaart. Er is dus ook vrijheid in keuze over hoe de uitvaart wordt ingericht.
  • Er is volledige vrijheid over de keuze van een uitvaartverzorger.
  • De hoogte van het verzekerd bedrag kan vooraf bepaald worden. Zo kunt u dus voor een sobere of uitgebreide uitvaart kiezen.
  • De nabestaanden moeten bij het regelen van de uitvaart zelfstandig een uitvaartverzorger inschakelen en alles in overleg met hem/haar invullen.
  • In sommige gevallen kan het voorkomen dat de hoogte van het uitgekeerde bedrag op het moment van overlijden niet voldoende blijkt te zijn om de wensen in te vullen. De nabestaanden zullen dan bij moeten betalen. Zeker bij lang geleden afgesloten, niet geïndexeerde uitvaartverzekeringen kan dit het geval zijn.

 

 

Hoewel overlijden geen prettig onderwerp is, is het toch goed om hier even bij stil te staan. Bij een sterfgeval is er toch een aanzienlijk bedrag nodig voor de uitvaartverzorging. U hebt uw eigen wensen. U bepaalt de inrichting van uw auto, de reisbestemmingen in uw vakantie. Wellicht hebt u ook wensen ten aanzien van uw uitvaart en wilt u dat alles goed geregeld is.

Graag leggen we u uit wat de natura uitvaartverzekering inhoudt. Bij deze vorm uitvaartverzekering worden er een aantal standaard diensten verzekerd, zoals het werk van de uitvaartverzorger, de kist, het rouwdrukwerk en de auto's. Het verzorgen van de uitvaart wordt uit handen van de nabestaanden genomen.

Kenmerken

  • De uitvaart wordt precies zo geregeld als in de polis genoemd staat. Nabestaanden hoeven geen extra kosten te betalen, maar als nabestaanden andere wensen hebben, zult u al snel moeten bijbetalen.
  • Nabestaanden zijn minder druk met het invullen van de uitvaart, het merendeel van het werk wordt hun direct uit handen genomen.
  • Omdat het een pakketverzekering is kan er in principe alleen worden gekozen voor aangesloten uitvaartverzorgers. Wilt u toch door een andere partij de uitvaart laten verzorgen, dan wordt er een bedrag uitgekeerd. Hiervan kunnen de gekozen diensten over het algemeen niet volledig betaald worden.
  • De nabestaanden zitten meestal vast aan alle diensten die onderdeel zijn van het gekozen pakket, zelfs wanneer men van deze diensten geen gebruik wil maken. Er zal dan ook geen geld worden uitgekeerd.